Jämförelse och 8

Publicerad 22 maj 2014 07.28

Bloggen fick en fråga: Varför dyker inte Affärsverken upp på sammanställningen när jag söker efter elpriser på jämförsiten XX?

Frågan är i allra högsta grad bra. Affärsverken levererar alla typer av produkter och därför borde frågeställaren fått träff. Han sökte på "fasta avtal längre än 3 år". Affärsverken har ju både en 5-åring och en 8-åring. Bloggen skrev om detta för ett par år sedan http://www.affarsverken.se/Privat/El/Vad-hander-pa-elmarknaden1/Bracke-fantastiska-erbjudanden-och-jamforelser/ , men det kan vara värt att lägga ett par ord om igen.

Främsta anledningen till att det inte blev någon träff är att Affärsverken inte har skrivit avtal med jämförsiten XX, eller för den delen inte med någon av de jämförelsesiter som kräver pengar för att redovisa avtal/priser och/eller att vidareförmedla kunder. De här bolagen tar en avgift av oss, som inte står i proportion till vad vi kan tjäna på en kund. Därför avstår vi hellre och försöker hålla så låga priser som möjligt ändå.

Vad Bloggen kunde se i lista,n så saknades det ett 30-tal avtal i listan på den här siten. Den enda jämförelsesiten som går att lita på helt och hållet är www.elpriskollen.se  som drivs av Energimarknadsinspektionen. Tyvärr har den ett par nackdelar. Dels visar den inte alla avtal, t.ex. vår Karlskronaportfölj och vårt fastpris med elområdesjustering, som sedan november 2011 varit det bästa alternativet för kunder i Sydsverige som önskar fastpris och siten är inte helt användarvänlig. Ett bra alternativ är www.elprisguiden.se  som visserligen drivs i vinstsyfte, men som inte diskriminerar dem som inte betalar.

OM, säger om, jämförsiterna visar ALLA avtal och har sökbegreppet "Elpriser längre än 5 år", då dyker det ändå bara upp ett företags avtal. Gissa vilket!?! http://www.elprisguiden.se/elpriser/lista/bundet+elpris+mer+an+5+ar

/Anders Karmehed, anders.karmehed@affarsverken.se

Senast ändrad: 2014-05-22 07:32

Chatta med kundservice