Gästbloggare: Mats och Fredrik

Publicerad 28 maj 2013 13.35

Affärsverken växer och det är viktigt att vi har kompetent personal. På affärsområde Elhandel har vi under året anställt två nya krafthandlare. Här skriver de lite om sig själva.

Mats Kinder, 43 år gammal, anställdes i januari. Jag är född i Lund och uppväxt i bl.a. Göterborgsområdet, Oslo, Luxembourg och Skanör. Jag har jobbat inom den finansiella marknaden sedan 1991. De första sex åren inom valuta och sedan 1997 inom energi och speciellt el-kraft. Arbetsgivare har det varit gott om under åren, men jag kommer närmast från Noble Clean Fules Ltd i London och dessförinnan från Dong Energy AS i Köpenhamn. Andra arbetsgivare har varit Nordpool ASA, Mirant Europe BV och Mälarenergi AB. Karriären har tagit mig till olika städer i Europa så som; Malmö, Oslo, Västerås, Amsterdam, Helsingfors, London och nu alltså Karlskrona.

Utanför arbetet umgås jag mycket med mina kompisar både i skog och mark men också i en eller annan replokal då musik är ett stort intresse.

Det intressanta med att jobba på Affärsverken är mångfalden i arbetet med att både "gräva" ner sig i en kraftportfölj för att generera maximalt värde till kunden, men också det mer grundläggande i verksamheten d.v.s. analysera marknaden.

Fredrik Svensson, 31 år ung, anställdes i april. Jag är född och uppväxt Karlskrona där jag idag bor tillsammans med min sambo på Trossö. Jag har tidigare erfarenheter inom bank & finans och kommer senast från en anställning i Swedbank där jag arbetat främst med privatrådgivning. Vid sidan av jobbet är en av mina stora intressen att resa så mycket jag bara kan. Då jag har studerat utomlands, bl.a. i Australien, har jag skaffat mig många vänner världen över som det alltid är lika roligt att återse.

Jag har ju inte jobbat här så länge, men känner mig redan riktigt taggad inför uppgiften och ser fram emot att arbeta för Affärsverken. Förutom att bli varm i kläderna och skifta fokus från bank och finans ser jag stora utmaningar och spännande möjligheter framför mig som krafthandlare i en bransch där det händer oerhört mycket. Jag tror att en ökad förståelse för saker som påverkar priset och som inte alltid är så direkta och självklara blir viktigt framöver, inte minst då vi går mot en europeisk gemensam marknad.

Senast ändrad: 2013-05-28 13:37

Chatta med kundservice