Fel, Tokigt och Rätt

Publicerad 28 apr 2015 13.07

Det här med kommunikation kan ju vara svårt. Även med bästa uppsåt kan det bli fel ibland. Men ibland blir det fel med vilje. Det finns ett relativt stort elhandelsföretag som bloggen skrivit om tidigare. Företaget har alltså mycket hög svansföring vad det gäller förnybara leveranser, men smutskastar konkurrenterna och har blivit fällda i marknadsdomstolen.

http://www.affarsverken.se/Privat/El/Vad-hander-pa-elmarknaden1/Smutsig-marknadsforing-och-ren-el/

Bloggen har via omvägar hört att företaget ringer till Affärsverkens kunder och påstår att dessa inte får ren el. Men jag kan garantera att all el som Affärsverken levererar till privatpersoner kommer från förnybara energikällor. Detta verifieras och deklareras i god ordning enligt gällande lagstiftning så att ingenting kan räknas fel. En hel del av dessa leveranser kommer från vårt eget kraftvärmeverk på Mältan och en liten (men växande) skvätt kommer från våra kunders egen solproduktion, där Affärsverken köper överskottet.

Tokigt med kommunikation kan det också bli med vår egen information. På Elhandel gick vi ut med ett pressmeddelande om våra två senaste nyrekryteringar och så skojade bloggen till det och gjorde om den till KHK-svenska.
http://www.affarsverken.se/Privat/El/Vad-hander-pa-elmarknaden1/Silly-Season-pa-Affarsverken/  
Detta fångades upp av stora lokaltidningen som publicerade en förkortad version i blaskan. Kul tyckte bloggen, men alla förstod inte kåserivinkeln på historien. En kollega har snappat upp ett samtal mellan två karlskronabor på staun: "Läste du att Affärsverken ska sponsra två hockeyspelare nu!"

Så var det ju inte riktigt. Men OM vi skulle ha valt att lägga en stor mängd pengar för att sponsra två hockeyspelare, så hade det ändå varit rätt. Affärsverken Energi har 130 konkurrenter och lever på att leverera nyttiga och prisvärda produkter. Sedan starten 1996 har elhandelsföretaget levererat in 137 miljoner i vinstmedel som kommer ägaren Karlskrona Kommun och medborgarna tillgodo till gagn för kommunens verksamhet. Det är vi stolta över!

/Anders Karmehed, anders.karmehed@affarsverken.se

Senast ändrad: 2015-04-28 13:18

Chatta med kundservice