Efter regn kommer?

Publicerad 17 okt 2012 10.05

Svenska fotbollslandslaget hämtade sig med en magisk halvtimme, efter en timmes lågtryck. I södra Sverige har vi upplevt ett massivt regnande sista tiden, hösten har känts tung, men kommer solsken efter regn?

Igår hörde jag det pratades om topptemperaturer upp mot 20 grader i helgen. Elhandelsavdelningens prognoser visar just nu på 14 grader dagtid fredag, lördag och söndag med lite vind. Det betyder att på lugna fina ställen i solen kan det bli fantastiska höstdagar. Som gjort för en sista tur med båten, en sväng i svampskogen eller att ta med sig kaffekoppen och fundera över elavtalet.

Hur påverkar den här hösten priserna? På hösten brukar spotpriserna bli successivt högre i takt med att förbrukningen ökar. Det stämmer också nu. Senaste 7 dagarna har varit 9% dyrare än de 7 dagarna före. Marknaden tror på en ökning med 2% per vecka under de kommande 5 veckorna. Inget drama alltså. Men både spotpriserna och de fasta priserna börjar klättra lite uppåt nu när det inte längre är massiva lågtryck i sikte. Mindre regn = mindre vattenkraft. Så mitt bidrag till kaffet blir en Karlskronaportfölj. Gärna med timmätning om du kan påverka din förbrukning.

/Anders Karmehed

Senast ändrad: 2012-10-17 10:08

Chatta med kundservice