Skärgårdsbåt i Nättrabyån

Åk med den ombyggda ångbåten m/f Axel till Nättraby. Färden går under prunkande lövverk uppför den idylliska Nättrabyån. Båten lägger till mitt i centrum av Nättraby, precis vid kyrkan från 1100-talet.

M/F Axel avgår från Fisktorget i Karlskrona. I Borgmästarefjärden åker vi förbi ön Ljungskär med sitt kruthus. Färden fortsätter förbi Brändaholm med sina små röda kolonistugor och Dragsö camping. På campingen finns en badplats med sandstrand och en härlig natur som lämpar sig utmärkt att ströva omkring i. Här finns också en minigolfbana med kopior av världsarvsbyggnader i Karlskrona.

Via Prästasundet och Danmarksfjärden närmar vi oss Nättrabyåns lugna farvatten. 35 minuter senare lägger vi till mitt i Nättrabys centrum alldeles intill kyrkan från 1100-talet. Båten ligger stilla cirka 10 minuter och vänder sedan åter mot Karlskrona. Det går utmärkt att hoppa av vid någon av bryggorna vi passerar och ta en senare tur tillbaka.

Båtturen

Båtturen tar knappt 1,5 timme.Ombord på båten får du en guidning om vår skärgård, vilket gör resan till en inte bara vacker utan även givande utflykt.

Kontakt skärgårdstrafiken

Kontakt skärgårdstrafiken

0455-783 30

Turlista

Här hittar du turlistan för M/F Axel.

Turlista Nättraby

Turfakta


Turen avgår från

Fisktorget, Trossö Karlskrona

Visa turen på karta

Båt

M/F Axel, 90 passagerare

Längd

Båttur 1,5 timme

Servering

Enklare förtäring finns ombord

Guidas på

svenska och engelska (digital guide)

Senast ändrad: 2017-04-18 18:34

Chatta med kundservice