Rundtur i världsarvet

Den perfekta turen för dig som vill uppleva Karlskronas skärgård och en del av världsarvet på kort tid. Båtturen är 2 timmar lång och vi färdas med M/F Gåsefjärden. Det går utmärkt att hoppa av vid någon av bryggorna vi passerar och ta en senare tur tillbaka.

Kungsholms fort
Kungsholms fort

Dragsö och Brändaholm

Båtturen avgår från Fisktorget i Karlskrona. I Borgmästarefjärden åker vi förbi ön Ljungskär med sitt Kruthus. Båten angör Dragsö camping där det finns en badplats med sandstrand och en härlig natur som lämpar sig utmärkt att ströva omkring i. Här finns också en minigolfbana med kopior av världsarvsbyggnader i Karlskrona. Vi passerar Brändaholm med sina små röda kolonistugor och fortsätter in i Saltösund där vi ser Björkholmen som är en av stadens äldsta stadsdelar.

Kungsholms fort

Turen fortsätter ut på fjärden och vi styr mot Kungholms fort, som tillsammans med Drottningskärs Kastell byggdes för att skydda det största inloppet till Karlskrona. På Kungsholmen finns en unik rundhamn, ett litet museum och en park med exotiska växter.

Observera att Kungsholms fort endast angörs för dig som förbokat Guidad tur - Kungsholms fort genom Karlskrona Turistbyrå, telefon 0455-30 34 90.

Aspö

För dig som istället vill göra ett stopp på Aspö finns Drottningsskärs Kastell . Hit tar man sig sommartid med skärgårdsbåt eller med vägverkets färja, som trafikerar ön hela året. På Kastellet finns en restaurang. Lotstornet på ön är ett mycket populärt och har ett charmigt vandrarhem.

Tjurkö

Nästa anhalt är Tjurkö som är mest känt för sitt stenhuggeri. På vägen mot Marinmuseum ser vi fyrtornet God Natt som från början uppfördes som ett kanontorn och ön Lusasken. Namnet Lusasken kommer från den tiden då fartygen ankrade här för att bränna sjömännens kläder så ingen ohyra kom med in till staden. Vi åker förbi Kungsbron som förr var stadens "finentré".

M/F Wittus

Marinmuseum och varvet

På ön Stumholmen lägger vi till vid Marinmuseum vars uppgift är att samla och bevara föremål från den svenska marinen. Därefter är det dags att vända tillbaka mot Fisktorget. Vi ser Örlogshamnen, Lindholmen och varvet. På ön Lindholmen finns Repslagarbanan från 1690-talet som är Sveriges längsta träbyggnad.

Du färdas med

Turen går med M/F Gåsefjärden, tar 114 passagerare och har ett stort härligt soldäck. Ombord på båten berättar en datoriserad guide om vår skärgård, vilket gör resan till en, inte bara vacker, utan även givande utflykt.

Kontakt skärgårdstrafiken

Kontakt skärgårdstrafiken

0455-783 30

Turlista

Här hittar du turlistan för M/F Gåsefjärden.

Turlista Rundtur i världsarvet

Turfakta


Turen avgår från

Fisktorget, Trossö Karlskrona

Visa rundturen på karta

Båt

M/F Gåsefjärden

Längd båttur

2 timmar

Servering

Enklare förtäring finns ombord på samtliga turer

Guidas på

Svenska och engelska (digital guide)

Bokning guidad tur - Kungsholms fort

Förbokas genom
Karlskrona Turistbyrå,
telefon 0455-30 34 90.

Senast ändrad: 2017-04-19 09:24

Chatta med kundservice