Utflykt i Östra skärgården

Den perfekta turen för dig som vill uppleva Karlskronas skärgård under en dag. Vi färdas med M/F Wittus och M/F Ungskär i Östra skärgården.Sommartid startar turen vid Fisktorget i Karlskrona ombord på M/F Wittus. Vi passerar då Tjurkö, Sturkö, Senoren och Yttre Park innan vi kommer till Östra skärgården med öarna Långören, Inlängan, Stenshamn och Ungskär. Därefter går turen tillbaka samma väg igen. För dig som vill göra en kortare tur på sommaren och direkt komma ut i Östra skärgården avgår M/F Ungskär från Torhamn.

Lotshuset på LångörenTa med dig picknick och gör ett stopp på någon av öarna. Ön Långören är ett paradis för den som bara vill njuta av skärgårdsnaturen. Det välbevarade lotshuset, med övernattningsmöjligheter, är ett känt sjömärke och är öppet för besökare. Byn har ett karakteristiskt utseende på grund av ett beslut år 1807 att en rak byväg skulle gå mellan hustomterna. Här finns minnen av fortifikationer och utsikten över havet i söder är magnifik.

På hösten och vintern åker du ut i Östra skärgården med M/F Ungskär från Yttre Park.

Det bästa av skärgården

Sommartid är båtturen knappt 3 timmar lång och med ett stopp på någon av öarna kan turen bli cirka 6 timmar lång. Ombord på båten får du sommartid en guidning (digital) om skärgården, vilket gör resan till en inte bara vacker utan även givande utflykt.

Från Torhamn eller Yttre Park är båtturen cirka 1-1,5 timme lång.

Du färdas med

Turen går med M/F Wittus, som tar 119 passagerare eller M/F Ungskär (sommartid från Torhamn och vinterhalvåret från Yttre Park) som tar 58 passagerare.

Servering

Enklare förtäring finns ombord på samtliga turer sommartid.

Kontakt skärgårdstrafiken

Kontakt skärgårdstrafiken

0455-783 30

Turfakta


Säsong

Året runt

Turen avgår från

På vinterhalvåret avgår turen från Yttre Park. Sommartid från Fisktorget, Karlskrona eller Torhamn.

Visa turen i Östra skärgården på karta

Båt

M/F Ungskär, 58 passagerare, M/F Wittus, 119 passagerare

Längd

Lågsäsong:
från Fisktorget 3 h 15 min, från Yttre Park 1,5 h 
Högsäsong:
från Fisktorget 2 h 50 min, från Yttre Park 1,5 h

Guidas på

svenska och engelska (digital guide)

Senast ändrad: 2017-04-19 09:24

Chatta med kundservice